Απολύθηκε σύμβουλος του προέδρου που αύξησε ενοίκιο

[ad_1]

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν απέλυσε σήμερα τον κορυφαίο οικονομικό του σύμβουλο επειδή αύξησε το ενοίκιο σε διαμέρισμα που έχει στην ιδιοκτησία του στην πολυτελή περιοχή Γκάνγκναμ της Σεούλ εν μέσω δημόσιας κατακραυγής για τις τιμές των κατοικιών που βρίσκονται στα ύψη.

Ο Κιμ Σανγκ-τζο αύξησε το ενοίκιο κατά περίπου 14% τον Ιούλιο, δύο ημέρες προτού τεθεί σε ισχύ όριο 5% στις αυξήσεις των ενοικίων στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να προστατεύσει τους ενοικιαστές από παράλογες αυξήσεις. “Λυπάμαι πολύ που απογοήτευσα τον λαό αυτούς τους δύσκολους καιρούς που θα έπρεπε να καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες για να εξαλείψουμε την κερδοσκοπία στον τομέα των ακινήτων”, δήλωσε ο Κιμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Κιμ εργάστηκε για τον πρόεδρο Μουν από τον Μάιο του 2017 που αυτός ανέλαβε καθήκοντα, πρώτα ως επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής αρχής και στη συνέχεια ως επικεφαλής σύμβουλος οικονομικής πολιτικής.

Οι τιμές των κατοικιών στην Σεούλ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% από το 2017, με τον γρηγορότερο ρυθμό στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο στατιστικών στοιχείων Numbeo. Η κατακραυγή όσον αφορά το θέμα προσιτής στέγασης εντάθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφότου υπάλληλοι κρατικής στεγαστικής εταιρείας κατηγορήθηκαν για αθέμιτη εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Το θέμα αυτό είχε αντίκτυπο στα ποσοστά δημοτικότητας του Μουν, τα οποία μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ αυτόν τον μήνα, και πλήττει την υποστήριξη στο Δημοκρατικό του Κόμμα ενόψει ενδιάμεσων εκλογών τον επόμενο μήνα για την εκλογή των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, της Σεούλ και της Μπουσάν.

Ο Μουν ζήτησε τη διεξαγωγή ευρύτερης και ενδελεχέστερης έρευνας για όλες τις κατηγορίες και μέτρα για να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένου νόμου που να απαγορεύει τη σύγκρουση συμφερόντων που αφορά δημόσιους υπαλλήλους. “Οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την οργή του κόσμου και να αποδώσουμε ευθύνες”, δήλωσε σε σύνοδο για την πολιτική κατά της διαφθοράς. “Η οργή τους αφορά πιο θεμελιώδη προβλήματα, μεταξύ των οποίων τεράστια μη δεδουλευμένα εισοδήματα, διεύρυνση των ανισοτήτων, απομάκρυνση του ονείρου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και μια νέα ταξική κοινωνία”, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ[ad_2]

Source url

ΚΕΛΥ ΜΑΒΙΛΗ

Γεια σας, με λένε Κελυ Μαβίλη και ειμαι εκδότρια του <a href="https://nemecismag.gr/">nemecismag.gr</a>. Μου αρέσει η αρθρογραφία και το hobby μου είναι να ταξιδεύω σ εόλο τον κόσμο και να γράφω για αυτά που βλέπω και με εντυπωσιάζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σλοβακία πλήρωσε με «όρους Πούτιν» για το φυσικό αέριο

[ad_1] Η κρατική σλοβακική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου (SPP) ανακοίνωσε ότι πλήρωσε σε ευρώ για το ρωσικό φυσικό αέριο και ότι έχει ανοίξει λογαριασμό στην Gazprombank, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Ρίτσαρντ Προκιπτσάκ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εξηγήσει σε οδηγία της αυτή την εβδομάδα με ποιο τρόπο οι χώρες-μέλη της ΕΕ μπορούν […]

Read More
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αδικά» χάθηκαν 240.000 άνθρωποι από την πανδημία στις ΗΠΑ

[ad_1] Περίπου 240.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από τον Ιούνιο του 2021 και μετά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν γίνει «έγκαιρα» εμβολιασμοί, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, που επικαλείται έρευνα του Kaiser Spouse and children Foundation. Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει πως το 60% του συνόλου των θανάτων των ενηλίκων εξαιτίας επιπλοκών της […]

Read More
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτες εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω σιδηροδρόμου

[ad_1] Έμποροι εξήγαγαν τις πρώτες προμήθειες ουκρανικού καλαμποκιού στην Ευρώπη σιδηροδρομικώς καθώς τα λιμάνια της χώρας παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της ρωσικής εισβολής, ανέφερε σήμερα η συμβουλευτική υπηρεσία για θέματα του αγροτικού τομέα APK-Tell. Η Ουκρανία είναι μία σημαντική παγκοσμίως χώρα παραγωγής και εξαγωγής σιτηρών και σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της μεταφέρονται συνήθως με πλοία […]

Read More