Απολύθηκε σύμβουλος του προέδρου που αύξησε ενοίκιο


Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν απέλυσε σήμερα τον κορυφαίο οικονομικό του σύμβουλο επειδή αύξησε το ενοίκιο σε διαμέρισμα που έχει στην ιδιοκτησία του στην πολυτελή περιοχή Γκάνγκναμ της Σεούλ εν μέσω δημόσιας κατακραυγής για τις τιμές των κατοικιών που βρίσκονται στα ύψη.

Ο Κιμ Σανγκ-τζο αύξησε το ενοίκιο κατά περίπου 14% τον Ιούλιο, δύο ημέρες προτού τεθεί σε ισχύ όριο 5% στις αυξήσεις των ενοικίων στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να προστατεύσει τους ενοικιαστές από παράλογες αυξήσεις. “Λυπάμαι πολύ που απογοήτευσα τον λαό αυτούς τους δύσκολους καιρούς που θα έπρεπε να καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες για να εξαλείψουμε την κερδοσκοπία στον τομέα των ακινήτων”, δήλωσε ο Κιμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Κιμ εργάστηκε για τον πρόεδρο Μουν από τον Μάιο του 2017 που αυτός ανέλαβε καθήκοντα, πρώτα ως επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής αρχής και στη συνέχεια ως επικεφαλής σύμβουλος οικονομικής πολιτικής.

Οι τιμές των κατοικιών στην Σεούλ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% από το 2017, με τον γρηγορότερο ρυθμό στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο στατιστικών στοιχείων Numbeo. Η κατακραυγή όσον αφορά το θέμα προσιτής στέγασης εντάθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφότου υπάλληλοι κρατικής στεγαστικής εταιρείας κατηγορήθηκαν για αθέμιτη εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Το θέμα αυτό είχε αντίκτυπο στα ποσοστά δημοτικότητας του Μουν, τα οποία μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ αυτόν τον μήνα, και πλήττει την υποστήριξη στο Δημοκρατικό του Κόμμα ενόψει ενδιάμεσων εκλογών τον επόμενο μήνα για την εκλογή των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, της Σεούλ και της Μπουσάν.

Ο Μουν ζήτησε τη διεξαγωγή ευρύτερης και ενδελεχέστερης έρευνας για όλες τις κατηγορίες και μέτρα για να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένου νόμου που να απαγορεύει τη σύγκρουση συμφερόντων που αφορά δημόσιους υπαλλήλους. “Οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την οργή του κόσμου και να αποδώσουμε ευθύνες”, δήλωσε σε σύνοδο για την πολιτική κατά της διαφθοράς. “Η οργή τους αφορά πιο θεμελιώδη προβλήματα, μεταξύ των οποίων τεράστια μη δεδουλευμένα εισοδήματα, διεύρυνση των ανισοτήτων, απομάκρυνση του ονείρου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και μια νέα ταξική κοινωνία”, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Source url

ΚΕΛΥ ΜΑΒΙΛΗ

Γεια σας, με λένε Κελυ Μαβίλη και ειμαι εκδότρια του <a href="https://nemecismag.gr/">nemecismag.gr</a>. Μου αρέσει η αρθρογραφία και το hobby μου είναι να ταξιδεύω σ εόλο τον κόσμο και να γράφω για αυτά που βλέπω και με εντυπωσιάζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Όμικρον» βάζει φρένο στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης

Η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης «πάτησε φρένο» τον Δεκέμβριο καθώς η  νέα έξαρση των μολύνσεων με Covid-19 περιόρισε την ανάπτυξη στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών του μπλοκ, ενώ θα μπορούσε να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη εάν επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Καθώς η παραλλαγή «όμικρον» εξαπλώθηκε ταχύτατα κατά τo τέλος του περασμένου έτους, οι κυβερνήσεις επανέφεραν […]

Read More
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απροετοίμαστος ο πλανήτης για μια νέα πανδημία

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας Covid-19 και παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί εν τω μεταξύ, η ανθρωπότητα παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστη» για την επόμενη πανδημία, προειδοποιεί η έκθεση που συνοδεύει τη δημοσιοποίηση για δεύτερη φορά του Παγκόσμιου Δείκτη Ασφάλειας Υγείας (2021 Global Wellbeing Protection Index), ο οποίος κατατάσσει 195 χώρες ανάλογα με την εκτιμώμενη ικανότητά […]

Read More
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» πάνω από €1 δισ. στην Amazon από την Ιταλία

Αγαπητοί φίλοι, Στο Euro2day.gr θέλουμε η επικοινωνία μας να είναι αυτή που έχετε επιλέξει. Σεβόμενοι τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία* αλλά και με γνώμονα τη συνεχή προσπάθεια για παροχή των βέλτιστων δυνατών υπηρεσιών, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των ενημερώσεων που λαμβάνετε και μπορείτε να τις αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Μείνετε μαζί μαςΟρίστε εδώ τον τρόπο […]

Read More