Αισιοδοξία TUI για το τουριστικό καλοκαίρι του 2022


Επαναφορά της τουριστικής κίνησης σε επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέπει για το καλοκαίρι του 2022, με βάση τις υπάρχουσες προκρατήσεις, ο Φριτς Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η TUI, στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της, περισσότερες από 1,4 εκατ. κρατήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου 2021, με τον tour operator να καταγράφει επί του παρόντος 4,1 εκατ. κρατήσεις για την περίοδο από τον χειμώνα του 2021 μέχρι και το καλοκαίρι του 2022.

Ηδη, καταγράφεται ισχυρή ζήτηση, με το 93% των πακέτων του α’ τριμήνου του 2022 να έχει πωληθεί και τη μετάλλαξη «Ομικρον» σε συνδυασμό με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς τη στρατηγική του ομίλου στο άμεσο μέλλον. Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι αποφάσεις σχετικά με χωρητικότητα των αεροσκαφών της εταιρείας επανεξετάζονται και προσαρμόζονται τακτικά και επί του παρόντος η TUI σχεδιάζει ότι η χωρητικότητα για το υπόλοιπο του 2021 και για το 2022 θα κινηθεί σε επίπεδα 60%-80% του 2019.

Για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για το 2022, είναι σαφές, σύμφωνα με την TUI, ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν πακέτα μεγαλύτερης αξίας και είναι περισσότερο διατεθειμένοι να δαπανήσουν πιο πολλά χρήματα για τις διακοπές τους. Ως εκ τούτου, οι τιμές των πακέτων είναι περίπου 15% υψηλότερες σε σχέση με το 2019, το έτος πριν από την υγειονομική κρίση, ενώ για το καλοκαίρι του 2022, οι τιμές είναι υψηλότερες ακόμη και σε ποσοστό 23%.

«Η επιχειρησιακή δραστηριότητα του ομίλου ανέκαμψε. Δημιουργούμε σημαντικές ταμειακές ροές και επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα και πάλι σε πολλές αγορές με τα ξενοδοχεία μας. Το πρόγραμμα του α’ οικονομικού τριμήνου του 2022 έχει σχεδόν πωληθεί, κάτι που σημαίνει ότι επί του παρόντος επιτυγχάνουμε το 69% των επιπέδων προ της πανδημίας. Αναμένουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα φτάσει σε ένα σε μεγάλο βαθμό σε ένα “κανονικό» επίπεδο κρατήσεων», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο CEO της TUI, με την οποία το 2021 ταξίδεψαν 5,4 εκατ. επισκέπτες.

Πάντως, για το 2021 η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία, την Τουρκία και το Μεξικό αναδείχθηκαν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, με το Μεξικό να επωφελείται ιδιαίτερα από τη ζήτηση που καταγράφηκε από τις ΗΠΑ.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, οι ζημιές προ φόρων και τόκων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 2,48 δισ. ευρώ για το έτος και ήταν μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα της περσινής ετήσιας οικονομικής χρήσης, όταν οι ζημιές είχαν ανέλθει σε 3,15 δισ. ευρώ. Οι ταμειακές ροές της TUI ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ το δ’ οικονομικό τρίμηνο του 2021, το οποίο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο θετικό τρίμηνο για τον ταξιδιωτικό κολοσσό. 

Source backlink

ΚΕΛΥ ΜΑΒΙΛΗ

Γεια σας, με λένε Κελυ Μαβίλη και ειμαι εκδότρια του <a href="https://nemecismag.gr/">nemecismag.gr</a>. Μου αρέσει η αρθρογραφία και το hobby μου είναι να ταξιδεύω σ εόλο τον κόσμο και να γράφω για αυτά που βλέπω και με εντυπωσιάζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΑΞΙΔΙΑ

SOS από ξενοδόχους για τη ρευστότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και την έλλειψη ρευστότητας κρούουν οι ξενοδόχοι με επιστολή τους προς το επιτελείο της κυβέρνησης, ζητώντας τη λήψη τριών μέτρων για τη στήριξη των μονάδων τους. Οπως αναφέρουν, οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η νέα παραλλαγή σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους […]

Read More
ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνές σεμινάριο για το μέλλον του κλάδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κοινό Σεμινάριο (Joint Seminar) που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα με θέμα «BEST MED & SMARTMED: Ανταλλαγή καλών πρακτικών και δημιουργία συνεργειών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου ΒΕST MED, που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG MEDITERRANEAN […]

Read More
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πρώτη ανάσα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Θετικό πρόσημο σε επίπεδο πληρότητας σημείωσαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού τα ξενοδοχεία της Αθήνας το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2021, καταγράφοντας σε επίπεδο 10μήνου τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η GBR Consulting για λογαριασμό της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), τα ξενοδοχεία της […]

Read More