Για πολύ μεγάλο χτύπημα στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου προειδοποιεί η Credit history Suisse, αφότου άρχισε να αποχωρεί από θέσεις καθώς το μεγάλο αμερικανικό hedge fund Archegos Cash Management προέβη σε ένα τέραστιο ξεπούλημα μετοχών.

Οι βαριές απώλειες θα έρθουν μετά το πρωτοφανές market off αμερικανικών και κινεζικών μετοχών ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων. Η Nomura θα μπορούσε να είναι αντιμέτωπη με συνολική απώλεια των κερδών της το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, ενώ η Credit history Suisse προειδοποίησε ότι η το provide off θα μπορούσε να έχει «εξαιρετικά σημαντική» επίπτωση το πρώτο τρίμηνο.

Oπως μεταδίδει το CNBC, σε ενημέρωση πριν το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι επηρεάστηκαν επίσης και άλλες τράπεζες και είχαν αρχίσει να αποχωρούν από τις θέσεις τους. Η μετοχή της Credit score Suisse χάνει 13% μετά την παραπάνω ανακοίνωση.

Σε update προχώρησε και η Nomura τη Δευτέρα, προειδοποιώντας για «σημαντική απώλεια» σε μία από τις θυγατρικές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι αξιολογεί τη δυνητική έκταση της ζημίας, που εκτιμάται σε 2 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Nomura έκανε βουτιά 16% στο χρηματιστήριο του Τόκιο, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση στην ιστορία της και διαγράφοντας περισσότερα από 3,2 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.

Οι τράπεζες παρείχαν υπηρεσίες  prime brokerage στο Archegos, το οποίο ιδρύθηκε από τον πρώην μάνατζερ hedge fund Invoice Hwang, σύμφωνα με δημοσίευμα των Economic Instances.  

Source connection